joi, 2 septembrie 2010

Gomboți cu prune



 Ingrediente 
 Prune,cartofi 
 făină, 
 zahăr,scorţişoară, 
 pesmet 
 zahăr vanilat 
 Preparare 
 1.Cartofii curăţaţi se fierb foarte bine cu puţină sare după aceea se zdrobesc şi se lasă la răcit. 
 2.Prunele se taie în două se scot sâmburii după care se amestecă cu zahăr şi scorţişoară. 
 3.După ce cartofii s-au răcit preparăm aluatul amestecând cartofii cu făină până obţinem o compoziţie suficient de consistentă.În aluat se poate pune şi puţin zahăr.Eu am pus. 
 4.Porţionăm aluatul şi formăm gomboții introducând în fiecare câte o jumătate de prună după care îi punem la fiert până se ridica la suprafaţa apei. 
 5.Scoatem gomboții în vasul cu pesmet.Pesmetul se poate obţine şi prin zdobirea biscutilor.Indiferent de varianta aleasă se adaugă lingură de ulei şi prăjeşte puţin pesmetul iar după ce se răceşte puţin se adaugă o lingură de zahăr
  

Un comentariu:

  1. astea-s cele mai bune galuste cu prune....fara ou...nu-s cleioase...bravo...exact asa le fac si eu

    RăspundețiȘtergere