Reţete deci secrete din bucătăria personală.Aceste reţete reprezintă strict un mod personal de a găti şi nu emit pretenţii de specialităţi gastronomice .
joi, 2 septembrie 2010
Gomboți cu prune
Ingrediente
Prune,cartofi
făină,
zahăr,scorţişoară,
pesmet
zahăr vanilat
Preparare
1.Cartofii curăţaţi se fierb foarte bine cu puţină sare după aceea se zdrobesc şi se lasă la răcit.
2.Prunele se taie în două se scot sâmburii după care se amestecă cu zahăr şi scorţişoară.
3.După ce cartofii s-au răcit preparăm aluatul amestecând cartofii cu făină până obţinem o compoziţie suficient de consistentă.În aluat se poate pune şi puţin zahăr.Eu am pus.
4.Porţionăm aluatul şi formăm gomboții introducând în fiecare câte o jumătate de prună după care îi punem la fiert până se ridica la suprafaţa apei.
5.Scoatem gomboții în vasul cu pesmet.Pesmetul se poate obţine şi prin zdobirea biscutilor.Indiferent de varianta aleasă se adaugă lingură de ulei şi prăjeşte puţin pesmetul iar după ce se răceşte puţin se adaugă o lingură de zahăr.
Etichete:
gomboti cu prune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
astea-s cele mai bune galuste cu prune....fara ou...nu-s cleioase...bravo...exact asa le fac si eu
RăspundețiȘtergere