Bucătăria ungurească după părerea mea se poate descrie în trei cuvite "Totul are gust". Vargabeles este una dintre reţetele care poate confirma asta.
Ingrediente :
Tăieţei laţi 500gr
brânză de vacă 500gr
zahăr pudră 9 linguri
stafide 50-100 gr
zahăr vanilat sau esenţă de vanilie şi pesmet
4 ouă
Preparare :
1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore .
2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.
3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .
4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.
5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale.
2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.
3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .
4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.
5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale.
Se serveste rece !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu