joi, 3 februarie 2011

Lapte de pasăre

     O reţetă care multora le aminteşte de bunica bineînţeles şi mie.

Ingrediente:

Lapte 
Ouă , zahăr ,vanilie şi făină . 


Preparare: 
  1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 
  2. Albuşurile se bat spumă tare iar la sfârşit adăugăm zahărul respectiv o lingură de zahăr pentru fiecare albuş . 
 3. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi vanilie, la fel o lingură de zahăr pentru fiecare gălbenuş .Opţional se adaugă o linguriţă de făină pentru fiecare litru de lapte pentru a obţine o consistenţă mai mare a laptelui . 
 4. Peste gălbenuşuri se adaugă laptele amestecând continuu iar când începe să fiarbă putem pune norişorii de spumă  şi  fierbem la foc mic pe ambele părţi. 
    Se serveşte rece ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu