sâmbătă, 19 iunie 2010

Jambon pe ceapă la cuptor

Ingrediente :
Jambon,ceapă roşie,usturoi,cartofi noi,iaurt,chimen ,salvie,boia,muştar 

Preparare :

1.Pentru frăgezire jambonul se crestează pe ambele părţi şi se ţine în baiţ minim 3 ore la rece.Baițul  se prepară astfel :se pisează chimenul împreună cu 2 căţei de usturoi după care se amestecă cu o linguriţă de muştar, se adaugă un iaurt,salvie ,ienibahar şi boia .Cu amestecul rezultat se unge jambonul pe ambele feţe şi se lasă la frigider. 
 2. Se taie două cepe roşii mari în formă de solzi şi se aşează în tavă.Peste ceapă aşezăm jambonul şi cartofii noi tăiaţi în două .Peste întregul conţinut se presară sare şi se toarnă puţină apa . 
 3.Tava acoperită cu folie se pune la cuptor. La sfârşit se ia folia lăsându-se să se rumenească carnea şi cartofii până aceştia devin aurii. 
 Se combină excelent cu varză roşie călită. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu