sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Pui umplut in vas roman

        Vă recomand  să încercaţi cu încredere vasele de lut pentru gătit.Gustul şi savoarea anumitor preparate sunt absolut unice.

Ingrediente: 
 Un pui  
 morcovi,ţelină,măr,ghimbir,praz şi usturoi 
 sare şi piper şi foi de dafin 
  
 Preparare: 
 1. Pentru umplutură vom rade 2 morcovi , un măr, o jumătate de ţelină, cam 10-15 gr de ghimbir şi vom adăuga puţin praz tăiat rondele subţiri.Compoziţia obţinută se amestecă cu sare, piper şi foi de dafin. 
 2. Puiul bine şters cu un şervet se impaneza cu usturoi, se sărează ,se umple şi se aşează în vasul roman pe un aşternut de sare . 
 3. Astfel pregătit nu ne rămâne decât să punem capacul şi să-l "invităm"  în cuptor la foc potrivit cca. 70 minute după care vom lua capacul ca puiul să se rumenească . 
     Se potriveşte excelent cu piure  de cartofi şi sos de praz sau mujdei de usturoi Ingrediente:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu