sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cartofi franţuzeşti gratinaţi





Ingrediente: 
 Cartofi aprox. 1 Kg 
 7 ouă 
 Smântână sau iaurt 300 gr. 
 caşcaval, unt şi pesmet 
  
 Preparare: 
 1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 
 2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine . 
 3. Cartofii tăiaţi rondele, la fel şi ouăle se aşează în straturi succesive.Peste ultimul strat presărăm caşcavalul ras, smântână şi pesmet. 
 4. Punem vasul la cuptor la foc mic până obţinem acea crustă aurie. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu