marți, 15 iunie 2010

Ardei umpluti




Ingrediente:
Carne tocată, ceapă,cimbru,mărar,pătrunjel frunze,boia,usturoi,dafin,piper boabe. 

Preparare:
1.Se căleşte ceapa şi orezul după care se lasă puţin să se răcească .Între timp pregătim carnea în care adăugăm sare puţină boia cimbru şi mărar amestecând într-un final şi cu ceapa şi orezul . 
 2.Trecem la umplerea ardeilor care bineînţeles că au fost curăţaţi de sâmburi .Odată umpluţi se aşează în oală cu umplutura în sus. 
 3.Se prepară sosul care se toarnă peste ardei .Cantităţi egale de bulion şi apa ,o lingură de făină ,foi de dafin şi piper boabe .Sosul astfel preparat se toarnă peste ardei adaugandu-se şi un căţel întreg de usturoi . 
 4.Se fierbe la foc mic cu capac iar când compoziţia este aproape fiartă se poate lua capacul ,fierbându-se în continuare la foc mic până se obţine consistenta dorită pentru sos. 
     Se serveşte cu smântână. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu