sâmbătă, 26 iunie 2010

Rondele de vinete cu praz si carne



Ingrediente:

 Vinete,praz,carne, 
 caşcaval,smântână, 
 ceapă,morcov, 
 roşii,bulion, 
 chimen,pătrunjel frunze şi oregano. 


Preparare:

1.Vinetele curăţate de coajă se taie rondele de 1.5 cm grosime, se sărează pe ambele părţi şi se aşează în tavă. 
 2.Prazul tăiat subţire se aşează peste vinete. 
 3.Se pregăteşte carnea amestecându-se cu ceapă tocată mărunt,morcov ras,frunze de pătrunjel şi oregano şi sare după care se frământă bine. Amestecul rezultat se pune peste vinete iar o felie de roşie se aşează peste carne. 
 4.Bulionul în care am adăugat sare,oregano şi chimen îl turnăm peste rondelele de vinete cu praz şi carne,acoperim cu folie şi punem tavă la cuptor. 
 5.După aproximativ o oră se poate lua folia lăsându-se să scadă puţin iar înainte cu câteva minute de a scoate tavă din cuptor punem caşcavalul ras peste felia de roşie lăsându-l să se topească şi să rumenesca puţin. 
 Recomand să se servească cu un sos de smântână preparat simplu cu praz puţină sare şi oregano cu minim 30 de minute înainte . 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu